Uteliv i Nordkapp permitterer og stenger onsdag kveld

Uteliv i Nordkapp permitterer og stenger onsdag kveld

Mandag var det personalmøte i Uteliv i Nordkapp. Der orienterte Odd-Arne Nilsen de ansatte om at det ville bli permitteringer og at Corner stenger døren onsdag kveld. 

Restriksjonene fra regjeringen og helsemyndighetene sørger for at restauranter kan holde åpent. Uteliv i Nordkapp prøvde med minimal drift hos Corner, men selv om driften var nedskalert til et minimum ble det for få gjester til at det var forsvarlig med åpent hos Corner. Det forteller mye om hva turister og besøkende utenfra betyr for Nordkapp, også i såkalt lavsesong om vinteren i Honningsvåg. Uten turister og Nordkapp-fjellet ville et fåtalls bedrifter vært normalsituasjonen i kommunen. Det bør være et tankekors for alle og enhver i en periode der politikk og Nordkapp-debatten har dominert før koronaviruset inntok Norge. 

Det er 14 ansatte som blir permittert. 

Corner har hatt åpent og skal ha åpent til onsdag, mens Nøden Pub meldte om stenging allerede torsdag ettermiddag da statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie presenterte de strenge smitteverntiltakene borgerne og næringslivet følger. 

Odd-Arne Nilsen sier at dette er første gang Uteliv i Nordkapp med en lang historie, stenger dørene. Det har vært stengt i kortere perioder tidligere på grunn av vedlikehold og renovering, men aldri noe som kan måle seg med dette. 

Uteliv i Nordkapp takker alle gjester som har støttet opp om Corner og Nøden Pub. Vi sees igjen når kampen mot koronaviruset er vunnet.