Ulf Syversen og co i storform, men Back To Basic tok siste stikk!

Ulf Syversen og co i storform, men Back To Basic tok siste stikk!

63 personer hadde møtt opp til sesongstart av vårens Nødenquiz. De fleste lagene var gjengangere, men det var også et par nye lag med. 

Det virker som mange lag har brukt juleferien på quiz, for nivået på runde 1 var skyhøyt og på topp tronet Ulf Syversen og co i Kystens Helter og Heltinner. Faktisk så hadde hele 11 av 13 lag over 10 poeng eller mer, dermed var stemningen god inn i runde 2. Runde 2 hadde flere tøffe spørsmål men likevel var det mange lag som hang godt med. Nivået var så høyt at Villmannsliv med 24 poeng måtte ta plass som tilskuer i finalen. Om det var Ulf Syversens høydeopphold i Spania som ga utslag vites ikke, men Kystens Helter og Heltinner toppet listen etter to runder med hele 29 poeng.

Finalen (Clash of the titans!)
I finalen møttes fjorårets seriemester Back To Basic, fjorårets cupmester Rød Respons og et Klostebol preget Kystens Helter og Heltinner. Lagene åpnet jevnt på de første spørsmålene, men etter hvert fikk Rød Respons svi for manglende høydetrening. Back To Basic og Kystens helter ble for sterke og til slutt måtte det ekstraspørsmål til for å skille lagene. Back To Basic holdt nervene i sjakk og stakk av med seieren i sesongens første finale og viser at de ikke har ligget på latsiden etter seriemesterskapet i høst. Men det var flere lag som viste signaler på at de er klar til å vippe de ned fra tronen denne sesongen. 

Neste runde er torsdag 23. februar, og det er Jul Henriksen som skal lede quizen på grunn av at quizmasteren er bortreist. 

Ses neste torsdag!

Endringer for seriespillet:
Det er blitt gjort noen små endringer i forkant av ny sesong. Blant annet får lagene mulighet til å stryke ett svar i runde nummer to, noe som har vært gjennomført i tidligere sesonger av Nødenquiz. Den kanskje største endringen denne sesongen er at det er lagt 50 lojalitetspoeng i potten. Det vil si at lag som deltar på 10 runder eller mer vil bli tildelt en andel av potten. For eksempel: Hvis det bare er ett lag som deltar på 10 runder eller mer, så vil de bli gitt 50 poeng. Er det to lag, så vil de få 25 poeng hver. Dette tiltaket er ment som en motivasjon og belønningsfaktor for de mest trofaste lagene. Lagene vil fortsatt få stryke de tre dårligste resultatene slik at det er de åtte beste rundene som teller.

Cupfinalen
Quizverten kunne avsløre at det også ville bli små endringer på sesongens cupfinale, (6 kvartfinaler (6 lag går videre) 3 semifinaler (3 lag går videre) finale).

(Arkivfoto. Ulf Syversen ja)