Uansett hvem som arrangerer festivalen, samler folket seg hos Uteliv i Nordkapp

Uansett hvem som arrangerer festivalen, samler folket seg hos Uteliv i Nordkapp

Uteliv i Nordkapp har vært et samlingssted for befolkningen og besøkende i Nordkapp under alle Nordkappfestivalene i moderne tid. Uansett arrangør, koordinering og telt, har publikum strømmet til den største utelivsbedriften i lokalsamfunnet. 

Odd-Arne Nilsen, daglig leder for Uteliv i Nordkapp, er klar til årets festival. Han forventer en hyggelig uke med gode besøkstall, både for festivalen, næringslivet og egen bedrift. 
-Nordkappfestivalen er viktig for mange næringsaktører i Nordkapp. Den er også viktig for oss. Våre fremste produkt er mat og drikke, men variert underholdning har alltid vært viktig for oss. Vi bygger videre på det vi har drevet med i de siste festivalene, sier Odd-Arne Nilsen. 

Nilsen har mange års erfaring fra Nordkappfestivalen som medlem av et uttal festivalkomiteer. 

Jubileum for matarrangement 
I år er det ti-årsjubileum for samarbeidet mellom Uteliv i Nordkapp og fotballgruppa når det gjelder matarrangement. Tirsdag 12. juni blir det fiskebord hos Corner der inntektene fra maten går rett i klubbkassa. 
-Samarbeidet om matarrangement startet i den første festivalen i serien av festivaler fotballgruppa har koordinert på rad. Fotballgruppa trengte penger og vi er en samarbeidspartner. Dermed var veien kort til et samarbeid om mat, sier Odd-Arne Nilsen. 

Nilsen har ikke oversikt over hvor mye penger matarrangementene har gitt fotballgruppa, men gjennom noen tastetrykk på kalkulatoren kommer det opp over 400 000 kroner på skjermen. 
-Fotballgruppa har markedsført matarrangementene som verdens beste dugnad for medlemmene. Jeg er enig, sier Odd-Arne Nilsen. 

Mimrekveld 
Mimrekveld på Corner er også et tradisjonsrikt arrangement under Nordkappfestivalen, lagt til mandag kveld. Personligheter fra lokalsamfunnet har underholdt med gode historier og latteren har runget ut i lokalet. Odd-Arne Nilsen er slett ikke sikker på om alt som har blitt fortalt er sannheten, men hvorfor ødelegge gode historier? Det spør Nilsen oss om, uten at vi har svar på spørsmålet. Vi gleder oss til møte med lokalhistorie og patriotisme, mandag 11. juni. 

Quizverten 
Andreas Børvik, quizvert hos Uteliv i Nordkapp, har nettopp avsluttet en sesong med Nødenquiz, en sesong med god oppslutning. Han har startet forberedelsene til festivalquizen onsdag 13. juni. 
-Det som skiller festivalquizen fra de ordinære quizsesongene, er publikum. Det er en del utflyttede personer som kommer «hjem» under Nordkappfestivalen. Mange av disse besøker Nøden Pub og deltar på quizen. Gjennom festivalquizen får de en smak av hvordan vi har det på øya på torsdager om høsten, vinteren og våren, sier Odd-Arne Nilsen. 

Odd-Arne Nilsen tør ikke tippe vinneren av årets festivalquiz, men Villmannsliv og Back to Basic er lag han regner som favoritter. 

Musikk 
Uteliv i Nordkapp satser også under Nordkappfestivalen på musikkarrangement, både levende musikk, dansemusikk fra DJ og swing. I år skal Superfly underholde fredag 15. og lørdag 16. juni. I tillegg blir det dansekvelder hos Corner. 

Superfly består av Geir Karikoski og Jan-Steve Hellander. Duoen spiller hits fra flere tidsepoker, fra 70-tallet og fram til i dag.

-Vi håper på godt vær. Blir det like varmt og vakkert som det kan være i Honningsvåg om sommeren, lover jeg fest på ballongen til Corner lørdag 16. juni. Vi håper værgudene er med oss slik at vi får til et ordentlig dansearrangement ute i friluft, sier Odd-Arne Nilsen. 

DJ Odd-Erling Vollan skal spille god dansemusikk flere av kveldene hos Corner i løpet av festivalen. Selv om Vollan holder seg godt for alderen, har DJen stor erfaring under Nordkappfestivalen. Odd-Arne Nilsen tviler på at noen i lokalsamfunnet har holdt det gående like lenge som DJ Odd-Erling. 

-Alle våre arrangement, bortsett fra fiskebordet tirsdag 12. juni, har fri inngang. Vi skal gjøre vårt til at Nordkappfestivalen nok en gang blir en folkefest for befolkningen og besøkende, avslutter Odd-Arne Nilsen i Uteliv i Nordkapp.