The Norwegian Creedence

The Norwegian Creedence

Fredag 11. mai blir det The Norwegian Creedence hos Nøden Pub. 

The Norwegian Creedence består av: Odd Ivar "Fogerty" Johnsen, vokal og gitar. Thor Bang, bass. Per Arne Jøraholmen, gitar. Kai Henning Skimelid, trommer.

Som navnet indikerer er The Norwegian Creedence et norsk tributeband til Creedence Clearwater Revival og John Fogerty. Selv om bandet bare har eksistert i to år med nåværende besetning, så består det av fire musikere fra Alta med lang fartstid fra andre band.

Gutta i bandet vokste sjøl opp med Creedence-musikken og har hørt på den i over 40 år. Alle fire har spilt i diverse andre band hvor det også forekom en og annen Creedence låt. I 2012 kom de sammen og bestemte seg for å danne et coverband som kun spilller CCR/John Fogerty musikk. Setlisten består av sanger fra alle syv albumene som CCR gav ut, pluss noe av John Fogerty's solo utgivelser. Mesteparten er fra perioden 1969-1970 hvor Creedence var på sitt mest produktive. På disse to årene gav de ut 5 album med de største slagerne som "Proud Mary", "Bad Moon Rising", "Fortunate Son", "Have You Ever Seen The Rain" osv. I tillegg til de kjente slagerne var det noen sanger som ikke fikk så mye radiospilling. En del av dem bringer The Norwegian Creedence frem i lyset. 

Velkommen til Nøden Pub, fredag 11. mai. 

(Arkivfoto)