Spenning hele veien da Villmannsliv ble cupmester!

Spenning hele veien da Villmannsliv ble cupmester!

Nødenquiz-sesongen ble avsluttet med den tradisjonelle cupfinalen. De ti beste lagene skulle gjøre opp om cupmestertittelen. 

Quizverten hadde tatt seg frihet til noen små endringer på årets cupfinale. Den vanlige semifinalen med fem lag var byttet ut med tre semifinaler og seks lag (1 lucky loser). Det gjorde cupfinalen til slik cup skal være med spennende oppgjøre mellom to lag helt frem til finalen. 

Thriller-finale
Årets seriemester Kystens Helter med Ulf i spissen har vært i storslag hele sesongen og de fortsatt på samme måte i cupfinalen. Med seg i finalen hadde de sølvvinner Back to Basic og Villmannsliv. 

Ulf og Co startet forrykende og ledet hele veien frem til nest siste spørsmål. Om det var kondisen eller nervene som tok de vites ikke, men Villmannsliv snek seg opp på lik poengsum. På siste spørsmål var det kun Back to Basic som svarte rett og klarte dermed å karre seg opp på lik poengsum som de to lagene i front. Tre lag på 12 poeng av 16 mulig poeng og det ble klart at vi måtte ha ekstraomganger for å kåre en vinner. 

Ulf og Co sprakk fullstendig og måtte ta til takke med en tredjeplass, men kan like vel si seg fornøyd med årets sesong. I andre ekstraomgang falt avgjørelsen. Villmannsliv klarte å svare rett på hvem som kom på andreplass i årets norske MGP-finale og kunne slippe jubelen løs. Back to Basic måtte ta til takke med andreplassen slik de også måtte gjøre i serien, men kan være stolt over innsatsen i årets sesong. 

Som quizvert for Nødenquizen må jeg få takke for oppmøtet i årets sesong og for gode tilbakemeldinger.  Det er et imponerende nivå på deltakerne og dessverre er det ikke alle som kan vinne, men alle kan ha det trivelig og det må være hovedmålet. 

Takk for sesongen. Vi sees forhåpentligvis til høsten. 
Mvh entertaineren Andreas Børvik. 

To av spillerne på Back to Basic. 

Kystens Helter og Heltinner, tredjeplass i cupfinalen.