Solvik intervjuer Nilsen om smittevern

Solvik intervjuer Nilsen om smittevern

Uteliv i Nordkapp, den største utelivsaktøren i Nordkapp, har tatt smittevern på alvor under hele koronapandemien. Til tross for at hele bransjen sliter har Uteliv i Nordkapp opprettholdt driften, spesielt hos Corner. Nøden Pub har vært stengt under store deler av pandemien. 

Torsdag 9. desember ble nye strenge smittevernregler innført. Sent onsdag kveld la Uteliv i Nordkapp ut en oppfordring på nett til gjestene, en oppfordring om munnbindpåbud, én meter avstand, antibac, bordservering og skjenkestopp ved midnatt. 

Vi har snakket med daglig leder Odd-Arne Nilsen om de nye reglene. 

Hva synes du om de nye reglene? 
--Jeg forstår regjeringen som må gjennomføre tiltak for å begrense smitte. Samtidig er reglene en utfordring for vår bransje. Det er også et tankekors at strenge nasjonale regler går utover lokalsamfunn med lite eller ingen smitte. 

Ulike konkurransevilkår? 
Odd-Arne ser i luften og tenker seg om før han svarer. 

--Ja, et problem. Noen bedrifter kan være slepphendte med reglene og anbefalingene uten at det får konsekvenser. Det er problematisk for de seriøse aktørene. 

Må jeg bruke munnbind hos Corner når jeg spiser? 
--Nei! Mange av våre gjester trenger ikke bruke munnbind. Vi ber alle ha klart munnbindet når de kommer inn og går ut, og skal bruke det dersom det er mange gjester i lokalet. Er det få gjester, altså god plass mellom menneskene, er munnbind unødvendig hos oss. Meteren er stikkordet. 

Hva synes du om bordservering? 
--Bordservering gjør driften ressurskrevende, men det skal være bordservering av alkohol. Våre ansatte skal yte god service til kundene samtidig som de ivaretar smittevernet. Er det gjester som skal på toalettet, går forbi disken uten at andre gjester er i diskområdet, er det mulig å bestille en øl. 

Corner har under hele pandemien hatt antiback tilgjengelig for gjester og ansatte. Er gjestene flinke til å vaske hendene? 
--Ja, jeg synes gjestene er flinke til å vaske hendene. Det må fortsette. Et smitteverntiltak uten negative konsekvenser, bortsett fra de kostnadene vi har på antibac. 

Hva synes du om skjenkestopp ved midnatt? 
--Jeg misliker skjenkestopp ved midnatt, selv om det kan være en fordel for barer og puber. Sist det var skjenkestopp ved midnatt registrerte vi mange privatfester, altså dårlig alkoholpolitikk og smittevern. Skal skjenkestopp ved midnatt fungere optimalt må det bli færre privatfester. Det er umulig å forby privatfester på en vellykket måte. 

Har du selv hatt covid-19? 
--Nei, jeg har heldigvis ikke vært smittet. Jeg ønsker heller ikke dette viruset på besøk hverken på Corner eller i egen kropp. Derfor er smittevern viktig for meg, og innbyggere som er syke må holde seg hjemme. 

Trygg servering 
NHO Reiseliv har utarbeidet folderen Trygg Servering, en manual Uteliv i Nordkapp bruker aktivt i driften. Les gjerne manualen du også! 

--Jeg vil legge til at hver enkelt av oss har stort ansvar. Det hjelper ikke at næringslivet legger til rette for godt smittevern hvis kunder og gjester gir blaffen. I Nordkapp har befolkningen vært utrolig flink i snart to år. Jeg håper vi fortsatt skal være flinke de neste månedene, sier Odd-Arne Nilsen, daglig leder for Uteliv i Nordkapp.