Odd-Arne Nilsen vil ha koronasertifikat i Nordkapp

Odd-Arne Nilsen vil ha koronasertifikat i Nordkapp

Odd-Arne Nilsen, daglig leder i Uteliv i Nordkapp, ønsker koronasertifikat i Nordkapp. Det har han skrevet i en Facebook-oppdatering på egen profil. 

--På grunn av de lokale smittevernreglene og økt smitte i lokalsamfunnet, har Uteliv i Nordkapp fått mange julebordavbestillinger. Vi hadde for eksempel 120 bestillinger til lørdag 4. desember. 120 gjester hos oss betyr mye for bedriften. Vi får nok ikke gjestene tilbake med koronasertifikat denne datoen, men det kan bli julebord og julebuffé hos Corner i deler desember om kommunestyret vedtar sertifikatet i Nordkapp kommune, har Odd-Arne Nilsen skrevet. 

Nilsen mener koronasertifikatet stopper ikke all smitte i Nordkapp, men begrenser smitte samtidig som hverdagen blir mer normal for mange i lokalsamfunnet. Sertifikatet kan også stimulere til høyere vaksinegrad, selv om befolkningen i Nordkapp i stor grad har sluttet opp om vaksineprogrammet.

Odd-Arne Nilsen har skrevet innlegget på Facebook.com til støtte for ordfører Tor Mikkola som de siste dagene har frontet saken om at Nordkapp kommune bør innføre koronasertifikat. 

Hele innlegget:
«Hei alle sammen. 

Det er lenge siden jeg har støttet ordføreren i Nordkapp offentlig, men det skal jeg gjøre i dag. Ordfører Tor H Mikkola ivrer for koronasertifikat, noe regjeringen åpner for. Han gjør dette med tanke på næringslivet, og at de fleste av oss skal leve så normalt som mulig. Han virker like ivrig på dette tiltaket som ordføreren i Tromsø og det er veldig bra. 

Koronasertifikat stopper ikke all smitte, men begrenser smitte samtidig som hverdagen blir mer normal for mange i lokalsamfunnet. Sertifikatet kan også stimulere til høyere vaksinegrad, selv om befolkningen i Nordkapp i stor grad har sluttet opp om vaksineprogrammet. 

På grunn av de lokale smittevernreglene og økt smitte i lokalsamfunnet, har Uteliv i Nordkapp fått mange julebordavbestillinger. Vi hadde for eksempel 120 bestillinger til lørdag 4. desember. 120 gjester hos oss betyr mye for bedriften. Vi får nok ikke gjestene tilbake med koronasertifikat denne datoen, men det kan bli julebord og julebuffé hos Corner i deler  desember om kommunestyret vedtar sertifikatet i Nordkapp kommune. 

Jeg tror også romjulen kan bli mer normal om kommunestyret innfører koronasertifikat. Er det noe Nordkapp trenger akkurat nå, er det en normal romjul med all optimisme revy og show lager. 
Denne oppdateringen på Facebook skal være en håndstrekning til ordføreren i Nordkapp som akkurat nå tenker på næringslivet i kommunen. Det føles ganske lenge siden det skjedde sist. Vår næring er en av flere grunner til at folketallet har gått ned så kraftig i vår kommune.

Reiselivsnæringen i Nordkapp er under pandemien veldig redusert, selv om vi i Uteliv i Nordkapp har klart oss på en brukbar måte. Vi må ikke glemme at vi er 15 ansatte på lønningslista, og av dem er 10 personer i 100% stilling.  Det viktigste av alt er at vi per i dag ikke har noen permitterte.  Vi så frem til sluttfasen av pandemien og høy vaksinegrad. Det skulle være slutten på den mørkeste tiden for næringslivet. Så ble det økt smitte i lokalsamfunnet og relativt strenge restriksjoner. Det har gjort den mørke tiden enda mørkere. Koronasertifikat kan sørge for at vi ser lys i enden av tunnelen og det trenger min bedrift, næringslivet i Nordkapp og befolkningen akkurat nå. 

Ha en fortsatt fin lørdag» 

(Arkivfoto)