Kystens helter og heltinner seriemester!

Kystens helter og heltinner seriemester!

Før sesongens siste serierunde var det knytte mer spenning til hvilke lag som ville kvalifisere seg til cupfinalen enn hvilket lag som skulle bli seriemester. 

Ulf og co trengte 25 poeng eller mer for å sikre seg seriemesterskapet på egenhånd, men allerede etter første runde kunne de slippe jubelen løs. For Back to Basic måtte ha full pott i første runde og da de ikke klarte det, kunne Kystens helter og heltinner slippe jubelen løs.

Kampen om plass i Cupfinalen 
Før siste runde var det tre lag som kjempet om to plasser til cupfinalen. Lagene Tabula Rasa, Pilsevænnan og Castigar Al Cerdo kunne alle risikere å ende opp på kvalik-plass. Castigar Al Cerdo skjønte alvoret og stilte med toppet lag. Det gjorde utslag på resultatet og det sikret seg en plass i kveldens finale og samtidig en cupfinaleplass.

Pilsevænnan kapret den siste direkte plassen i cupfinalen 6 poeng foran Tabula Rasa.

Finalen
Sesongens siste seriefinale ble jevn og intens. Seriemester Ulf & co og Di Derre fulgte hverandre som skygger og det måtte tilslutt tre ekstraspørsmål til for at vi skulle få kåret en vinner. Som så mange ganger før i år var det Kystens helter og heltinner som stakk av med seieren og går inn i cupfinalen proppet av selvtillit.

Cupfinale 11.mai kl 21.00
Årets cupfinale vil inneholde noen endringer, som forhåpentligvis gjør den enda mer spennende. Blant annet blir det nå cup hele veien til finalen. Det betyr at den gamle semifinalen med 5 lag fjernes og erstattes med tre semifinaler (6 lag). I semifinalen forsvinner seedingen fra serierunde, noe som betyr at de to høyst seedede lagene kan møtes i en semifinale. Til slutt står vi igjen med tre finale-lag som skal gjøre opp om cup-mesterskapet.

Cupfinale oppsett
5- kvartfinaler = 5 vinner pluss 1 lucky looser går videre
3- semifinaler = 3 vinnere går videre
1- finale = 1 vinner
Kvaliken til cupfinalen starter kl 21.00

Alle lagene som havnet utenfor topp 9 kan delta i kvaliken som starter kl 21.00. Vinneren her får den siste plassen i cupfinalen.

PS:
Lojalitets-potten

Nytt av året var at vi satte opp en lojalitets-pott til de lagene som deltok på 10 eller flere runder. de 12 øverste lagene i seriespillet fikk alle en del av potten på 50 poeng. Dermed ga det ingen utslag på plasseringene og er ikke tatt med i poengene.

Ses neste torsdag! Se resultatene fra seriespillet på vår quizside

(Arkivfoto)