Kystens Helter og Heltinner fester ankeret til førsteplassen!

Kystens Helter og Heltinner fester ankeret til førsteplassen!

Etter en ukes påskeferie var de fleste lagene tilbake i storform, nivået var rett og slett skyhøyt!

Etter første runde skilte det kun fem poeng fra sisteplassen og frem til førsteplassen. I tet var en solbrun Ulf og resten av gjengen i Kystens Helter og Heltinner. 

Andre runden ble noe tøffere, men mange lag leverte gode svar og sanket mange poeng, og hele fem lag mistet finalen med skarve ett poeng. Kystens Helter og Heltinner, Villmansliv og De ville bak fjellet kvalifiserte seg til finalen. 

Kjepphøy Spanjol
Før starten av finalen kom Nødens mest solbrune gjest med følgen uttalelse: 
--Det kommer til å bli kun ett lag i finalen. 

Om uttalelsen kom grunnet solstikk vites ikke, men han tok i hvert fall kraftig feil! Etter ti stilte spørsmål var alle tre lagene helt likt og vi måtte frem med ekstraspørsmål for å skille de. Villmannsliv taklet ikke presset og måte ta til takke med en tredjeplass etter første ekstraspørsmål.

Det måtte hele syv ekstraspørsmål til før vi kunne vi kåre en vinner. Kystens Helter og Heltinner har vært i mange finaler i år og brukte erfaringen til sin fordel og trakk til slutt det lengste strået!

Kystens Helter og Heltinner ligger nå veldig godt an til å stikke av med seriemesterskapet, men Hogne og co ligger på skuddhold.

Ses neste torsdag!

Se quizsiden for alle resultatene

(Foto fra arkivet, en solbrun Ulf Syversen)