Favorittene sviktet!

Favorittene sviktet!

Det var 72 deltagere på den femte runden av sesongens Nødenquiz.

Etter en noenlunde jevn første runde var det tre lag i tet med 13 poeng. Sjokkerende nok var Ustabilt med Bønna i spissen ett av disse lagene.
Runde 2 ble som vanlig mer utfordrende og den største overraskelsen var at topplagene Back To Basic og Kystens Helter og Heltinner ikke klarte å kvalifisere seg for finalen. Det klarte derimot Di Derre, Rød Respons og De ville bak fjellet (første finale i år).

Finalen
Sesongens tøffeste finale ble avgjort allerede etter de fem første spørsmålene. Rød Respons klarte å sikre seg tre poeng, mens de andre lagene ble stående på null og det forspranget ga de aldri fra seg og sikret seg seieren. Det ble mer spenning om andreplassen og avgjørelsen falt på det siste spørsmålet "Hva heter havet mellom Norge og Island?" De ville bak fjellet kjenner best til Nordvågenstrøumen og svarte Nordishavet, mens Di Derre var mer sjøvant og visste at det var Norskehavet. Dermed ble det en fin andreplass på Di Derre, mens De ville bak fjellet måtte ta til takke med en tredjeplass. 

Neste runde er 23. mars
Vel møtt!

Se resultatene på vår quizside. 

(Arkivfoto)