Bunnlaget Back To Basic slo tilbake!

Bunnlaget Back To Basic slo tilbake!

Nærmere 70 betalende deltakere hadde tatt turen til Nøden Pub og runde nummer 4 av sesongens Nødenquiz.

For første gang i historien ifølge Hogne, lå Back to Basic utenfor topp ti i sammendraget etter tre runder. Dette hadde de tenkt å gjøre noe med og de viste allerede i første runde at de mente alvor. Back To Basic og Innflytterne delte førsteplassen etter runde 1, mens Ulf Syversen og Kystens Helter og Heltinner lå like bak og lurte.

Den andre runden ble noe tøffere for enkelte lag og blant annet Innflytterne fikk det tøft og mistet finaleplassen som de hadde etter første runden. Back To Basic, Kystens Helter og Heltinner og Di Derre taklet spørsmålene bedre og sikret seg hver sin plass i finalen.

I finalen åpnet Di Derre forrykende og det så ut til at de skulle slå knockout på de to store favorittene, men Back To Basic våknet i tide og tok til slutt en klar seier i finalen. Kysten Helter og Heltinner klarte også å krabbe forbi Di Derre helt på slutten og sikret seg andreplassen, men Di Derre måtte til tross for en forrykende start ta til takke med en tredjeplass.

Runde 5 spilles torsdag 18. oktober og da er det Simon Isaksen som skal vikariere som quizvert. ta godt vare på han. 😊

Til slutt litt oppklaring rundt noen av spørsmålene i runde fire.

Møller Auto vest i Oslo som er Norges største bil-butikk er forhandler for merkene Audi og Volkswagen, ja du kan fortsatt kjøpe bruktbiler av merket Skoda. Men her var jeg ute etter hvilke to merker som de var forhandler for og svaret som blir godkjent er Audi og Volkswagen, selv om de videreselger merket Skoda.

Så til spørsmålet om Afrikas største rovdyr?

Definisjon av rovdyr:
Rovdyr er en orden av pattedyr som for det meste lever av kjøtt. Det latinske ordet for denne ordenen, er carnivora. Carnivora betyr kjøtteter!
Carnivora består av flere forskjellige familier. Kattefamilien, hundefamilien og bjørnefamilien hører blant annet til her. Felles for alle rovdyr er at de lever av andre dyr. Kroppen til rovdyra er tilpasset et liv som jeger. De har godt syn, velutviklet luktesans, skarpe klør og tenner som kan drepe og skjære kjøtt.
Rovdyrene fins i svært forskjellige størrelser. Snømusa er verdens minste rovdyr, mens isbjørnen er det største.
Det kan være litt vanskelig å skille mellom hva som er et rovdyr og ikke. En panda er for eksempel et rovdyr, selv om den foretrekker å spise bambus. Den tilhører jo ordenen carnivora! Samtidig sier vi at en spekkhogger er et rovdyr, fordi den spiser andre dyr. Men spekkhoggeren tilhører ikke ordenen carnivora.
Konklusjon: Vi kaller krokodillen for et rovdyr, men den er ikke et rovdyr 😊

(Arkivfoto)